SVAKO JUTRO ČAŠICA RAKIJE DOPRINOSI BOLJEM ZDRAVLJU!!! – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti SVAKO JUTRO ČAŠICA RAKIJE DOPRINOSI BOLJEM ZDRAVLJU!!!

SVAKO JUTRO ČAŠICA RAKIJE DOPRINOSI BOLJEM ZDRAVLJU!!!

0

Piti rakiju nije samo dokazivanje vaše muškosti, niti u slučaju da pijete kvalitetnu rakiju statusni simbol. Konzumacija rakije donosi i nekoliko zdravstvenih prednosti – naravno, ako se ne pretjeruje s količinama.
Ukoliko vas vaša bolja polovina napadne zbog druženja sa rakijom, iznesite joj jedan od ovih argumenata.
Produžuje životni vijek
Velike količine rakije definitivno će vam skratiti životni vijek, ali umjerena količina može vam ga produžiti. I to zbog toga što antioksidansi pomažu kod borbe protiv radikala koji su glavni uzrok starosti.
Oslobada vas od stresa
Ukoliko rakiju pijete u umjerenim količinama, rakija djeluje na vaš nervni sistem, tako da vas ona opušta. Ponavljamo ona opušta samo ukoliko je pijete u umjerenim količinama.
Rakija smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara
Odlična stvar kod rakije jeste ta što ona spriječava stvaranje naslaga holesterola u vašem kardiovaskularnom sistemu, te vam pomaže da smanjite količina holesterola. A to sve drastično smanjuje opasnost od srčanog i moždanog udara.
Ne goji
Za razliku od gaziranih, pa čak i prirodnih sokova, rakija je alkohol s jako malim brojem kalorija! Ispijanjem rakije vi smanjujete holesterol u krvi i ne podižete svoju kilažu.
izvor:alternativaljekovitogbilja.info

foto: Ilustracija

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version