Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

SVE BLAGODETI MEDA I JABUKOVOG SIRĆETA

NAJNOVIJE VIJESTI

Med i jabukovo sirće djeluju blagotvorno zbog svojih sposobnosti za odbranu od infekcija i tretiranju različitih okolnosti koji utiču na bolji kvalitet života.

Zdravstvene blagodeti od mješavine jabukovog sirćeta i meda:

1. Bolje zdravlje i eliminisanje bola u zglobovima (dobro za bol kod artritisa)

2. Eliminisanje viška kiseline.

3. Poboljšanje digestivnog zdravlja, uključujući probleme opstipacije.

4. Gubitak težine

5. Smanjuje nivo holesterola i snižava krvni pritisak

6. Ublažava upalu grla
7. Više energije

8. Mladalački izgled i bolje stanje kože

9. Lijek protiv lošeg zadaha

10. Smanjenje upale

Zašto je ovo dobra kombinacija?

Prednosti ovog napitka mogu se objasniti na osnovu hemijskih osobina sastojaka i interakcije sa tijelom. Mnogi stručnjaci vjeruju da postajemo bolesni kada naše tijelo pretjerano poveća kiselost (pH ispod 7).

Sirće je prirodno kiselo, ali kada se konzumira, postaje alkalno. Med, takođe, ima nisku pH, ali podiže baznost tijela u momentu konzumiranja.

Ove dve supstance su savršen način da se organizam otarasi prekomjerne kiselosti usljed stresnog načina života i konzumiranja nezdravih namirnica i pića. Naša tijela funkcionišu na najbolji i najzdraviji način kada je pH ​​vrednost tela između 7,0 i 7,4, tj, blago alkalna.
Kako napraviti napitak od jabukovog sirćeta i meda:

1 kašikaa meda i 1 kašičica jabukovog sirćeta (ako možete da tolerišete ukus, povećati dozu na 1 veliku kašiku) 1 čaša tople vode.

Možda ćete se prvobitno boriti sa jakim okusom u ustima, ali kada osjetite blagodeti ovog recepta, ništa vam neće smetati.

Kada ga piti?

Najbolje je mješavinu piti na prazan stomak, ujutro. Konzumirajte ga na oko 20-30 minuta prije jela. Budite dosljedni i koristite ga svakodnevno.

Neki predlažu povećanje unosa na dva, ili čak tri puta dnevno, u zavisnosti od vaših potreba i tolerancije za ukus. Jabukovo sirće može biti u interakciji sa diureticima, laksativima i ljekovima za dijabetes i bolesti srca, pa ako planirate da ga koristite svakodnevno obratite se svom ljekaru da bi se izbegle interakcije sa ljekovima koje uzimate.

Ako vam se sviđa članak? Podijelite ga♥

izvor: Webtribune