19.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

SVE SPREMNO ZA 24. PETROVDANSKI PADOBRANSKI KUP (video)

Najnovije vijesti

Sve je spremno za 24. Petrovdanski padobranski kup, koji će se održati 6. i 7. jula. Padobranci su već počeli da izvode trenažne skokove na Aerodromu ,,Urije,,. Pored domaćih snaga sa pripremama je krenula i padobranska reprezentacija ,,Omana,,. U Prijedor ih je dovelo prijateljstvo prijedorskih padobranaca sa trenerom omanske ekipe Domenom Vodišekom.

– Ovdje smo prvi put, ali već mi se svidjelo. I nadam se da ćemo ovdje dolaziti i u narednim godinama – rekao je Vodišek. Ove godine skače se iz „Pilatusa PC-6“, aviona Vojske Slovenije. Pošto je pitanje vazduhoplova riješeno na vrijeme, opušteno se čeka vikend, za razliku od prošle gdine kada Oružane snage BiH nisu na pravi način ispoštovale dogovoreno, poručuje Siniša Vujaković, član  prijedorske ekipe. A kako on kaže, ove godine kup će biti „jak kao zemlja“.

– Dolazi nam Paolo Filipini, čovjek koji je sa reprezentacijom Italije sedam puta bio svjetski prvak. Četiri puta vojni i tri puta civilni. I koji je u pojedinačnoj konkurenciji dva puta bio prvak svijeta. Naravno, titulu osvajača Kupa dolazi da brani i Ištvan Aštaloš, aktuelni prvak Evrope. Čovjek sa preko 10.000 skokova –pomenuo je Vujaković samo neka od zvučnih imena.  Sa organizacione strane sve je spremno, a očekuje se dolazak preko šezdeset padobranaca iz zemlje i svijeta, napominju organizatori. Prijedorčani već od danas mogu doći na aerodrom kako bi gledali skokove.

– U petak su predviđeni skokovi sa 4.000 metara, u kojima se rade i određene figure u vazduhu, što je atraktivno za gledanje. Takmičenje počinje u subotu u 8.30 časova, svečano otvaranje je u 12 časova,  a Kup se završava u nedjelju u 16 časova, kada će biti proglašeni pobjednici – reko je Zoran Sredić iz organizacionog odbora Kupa. On je naglasio da se ove godine organizuju i tandem skokovi, za sve one koji žele da osjete kako je to skočiti paobranom, koji će se izvoditi od 5. do 7. jula. Organizator Petrovdanskog padobranskog kupa je Aeroklub „Prijedor“, a pokrovitelji su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Grad Prijedor.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!