Četvrtak, 25. Aprila 2024.
11.8 C
Prijedor

Sve spremno za početak Međunarodnog festivala pozorišta (video)

NAJNOVIJE VIJESTI

Međunarodni festival pozorišta „Zlatna vila“, od 18. do 24. aprila, u Prijedoru će ugostiti sedam pozorišnih kuća iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore. Zoran Stanić, član Organizacionog odbora, kaže da ljubitelje pozorišne umjetnosti očekuju kvalitetne predstave i raznovrstan prateći program.

Osim pet takmičarskih, na repertoaru je jedna predstava van konkurencije i jedna u čast nagrađenih. U pratećem programu biće predstavljene tri knjige, a predstaviće se i glumci Sloboda Mićalović, Branko Janković i Andrija Kuzmanović. Selektor festivala je Marko Misirača, članovi žirija Predrag Bjelošević, Gordana Gadžić i Slobodan Ćustić, a okrugle stolove koji će se održavati nakon predstava u takmičarskoj konkurenciji vodiće režiser Lilijana Ivanović.

Paketi ulaznica već su rasprodati, a još uvijek se mogu kupiti pojedinačne ulaznice po cijeni od 12 KM.

Organizator festivala je Pozorište Prijedor, generalni pokrovitelj grad Prijedor, pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture RS, sponzor nagrade za najbolju predstavu Fabrika keksa “Mira” Prijedor, a sponzor nagrade publike je kompanija “Arselor Mital Prijedor”.

POGLEDAJTE PROGRAM FESTIVALA

M.Šodić