6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

SVE VIŠE GLEDALACA IZ SUSJEDNIH OPŠTINA I GRADOVA

Najnovije vijesti

U prijedorsko kino “Kozara” dolazi sve više gledalaca iz susjednih opština i gradova, kako zbog repertoara tako i zbog kvaliteta tri-de opreme koja je među najsavremenijim u Republici Srpskoj, rekla je direktor Centra za prikazivanje filmova Prijedor Safira Karahodžić.

“Već u prva četiri mjeseca imamo 14.000 posjetilaca, dok ih je lani u istom periodu bilo oko 10.000. Očekujemo još i veću posjećenost gledalaca `sa strane`, prvenstveno iz Banjaluke, budući da tamošnji bioskop jedno vrijeme neće raditi zbog renoviranja”, rekla je Karahodžićeva Srni.

Osim Banjalučana, u prijedorsko kino dolaze ljubitelji filma iz Sanskog Mosta, Oštre Luke, Bosanskog Petrovca, Novog Grada, Kostajnice, Gradiške i Kozarske Dubice, a priređuju se i filmske projekcije za organizovane školske posjete iz većine ovih lokalnih zajednica.

“Molimo gledaoce, posebno one koji dolaze izvan Prijedora, da rezervišu karte na vrijeme, pogotovo kada igraju svjetski ili domaći hitovi, jer se dešava da moramo vratiti po više desetina ljudi”, rekla je Karahodžićeva.

Prema njenim riječima, velike gužve očekuju se i za projekcije u maju i junu, paralelno sa svjetskim premijerama, poput filmova “Čuvari galaksije dva”, “Pirati s Kariba pet”, “Spajdermen: povratak kući”, “Auti tri” i “Grozan ja tri”.

“Od danas ponovo radi i ugostiteljski objekat u prostoru ispred kino-sale, što je dodatni kvalitetan prateći sadržaj, a nastavljamo i sa organizovanjem dječijih rođendanskih proslava”, dodala je Karahodžićeva.

U budžetu grada Prijedora za ovu godinu namijenjeno je 333.357 KM za ovdašnji Centar za prikazivanje filmova u čijem su sastavu kino “Kozara” i ljetna bašta.

izvor: Srna

foto: Arhiva