Centar za socijalni rad u Prijedoru danas je, prigodnim programom, obilježio 58 godina postojanja i rada. Bila je to prilika da javnosti predstave dio svakodnevnih aktivnosti. Centru se, u posljednja tri mjeseca, obratilo oko 1.500 lica. Zbog sve većeg broja osoba u stanju socijalne potrebe, akcent će u narednom periodu biti na obezbjeđivanju eksternih izvora finansiranja, rekao je direktor Branislav Vujasin.

 – Jedan od tih zahtjeva je pronalazak zaposlenja za lica u stanju socijalne potrebe koja su radno aktivna, kao i radnog mjesta za djecu iz Doma “Rada Vranješević”, koja moraju biti zbrinuta na neki način – dodao je Vujasin.

Obilježavanju Dana Centra za socijalni rad prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je istakao da ova ustanova, pomažući socijalno ugroženima, doprinosi stabilnosti u gradu.

– Cijeni se da je ovo jedan od najorganizovanijih centara za socijalni rad, u kojem nema velikih problema, kao što se dešava u drugim centrima – rekao je gradonačelnik.

Porodica u krizi, nasilje, narušeni porodični i partnerski odnosi, zaštita djece čiji su interesi ugroženi, samo su neki od problema sa kojima se suočavaju zaposleni u Centru za socijalni rad. Zbog kompleksnosti posla često su, kako kaže Branka Jandrić Vuković, magistar sociologije, izloženi osudama, te su zbog toga javnosti predstavili rad porodično-pravne službe ove institucije.

B.D.

PrethodniSUTRA POČINJE IZVIĐAČKI VIŠEBOJ (video)
SlijedećiU prodaji je novi broj “Kozarskog vjesnika”