3.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

SVEČANA AKADEMIJA- „OTADŽBINA SE BRANI LJEPOTOM“

Najnovije vijesti

U Brezičanima je večeras, u društvenom domu, povodom Dana Republike Srpske, 9. januara, održana svečana akademija pod nazivom „Otadžbina se brani ljeptom“. Doprinos obilježavanju Dana Republike u organizaciji  KUD-a  „Milan Egić“ iz Brezičana dali su i najmlađi članovi društva s likovnim radovima.

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora podsjetio je  ovom svečanom prilikom na to „ da je Dan Republike Srpske utvrđen  prije 25 godina“

Milenko Đaković
Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora

-Građani Srpske u apsolutnom broju izjasnili su se da su  za obilježavanje 9. januara, kao Dana Republike Srpske. I evo mi svima šaljemo poruku da ćemo se za Republiku Srpsku boriti bez obzira na sva nastojanja da se Dan Republike pomjeri na drugi datum, jer to je znak pomjeranja suštine Republike Srpske, a građani nisu na to pristali. Republika Srpska postojaće vječno-poručio je gradonačelnik Đaković.

img_8083

Dragan Savanović, predsjednik KUD-a „Milan Egić“ rekao je „ da su odredili da se u Brezičanima prigodnim programom obilježi rođendan Republike”.

Dragan Savanović
Dragan Savanović, predsjednik KUD-a „Milan Egić“

– Mi smo za večeras odredili da se na području MZ Brezičani za područje grada Prijedora, u saradnji sa Kulturno-umjetničkim društvom „Milan Egić“ iz Brezičana i Osnovnom školom „Jovan Cvijić“ prigodnim programom obilježi Dan Republike Srpske. Djeca će imati šta da pamte, a ovo je način i da pokažemo koliko volimo Republiku Srpsku. -rekao je Savanović.

KV

Foto: Dragan Stojnić Giga

img_8098 img_8096 img_8094 img_8092 img_8085 img_8080img_8089

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!