11.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA GRADA (FOTO+VIDEO)

Najnovije vijesti

Svečanom akademijom u Prijedoru, obilježen je 16. maj, Dan grada, kao sjećanje na datum iz Drugog svjetskog rata, kada je Prijedor bio najveća slobodna teritorija u tada porobljenoj Evropi.

Na svečanosti kojoj su prisustvovale brojne delegacije, dodijeljene su prestižne gradske nagrade i priznanja. Plaketa grada, kao najviše priznanje grada, dodijeljena je privrednom društvu „Metal-Mont Mijić“ iz Brezičana,

Nagrada grada Nacionalnom parku „Kozara“,

a Titula počasnog građanina Prijedora bivšem gradonačelniku Marku Paviću. Pohvala kao nagrada i javno priznanje dodijeljena je Slobodanu Brdaru, predsjedniku Udruženja penzionera grada Prijedora,

a zahvalnica grada „Fondaciji Arselor Mital“ Prijedor.

Povodom Dana grada, brojne delegacije položile su vijence ispred spomenika „Za krst časni“, podignutog u znak sjećanja na poginule borce Otadžbinskog rata i ispred spomenika oslobodiocima Prijedora iz Narodnooslobodilačkog rata u parku na Pećanima.

Proslavu praznika grada uveličali su mališani koji su, po tradiciji, na platou ispred zgrade Gradske uprave, priredili manifestaciju “Mališani svome gradu”.

M. Stegić

foto: Giga