U gradskom Pozorištu večeras je po prvi put održan svečani Božićni koncert, čiju je organizaciju na inicijativu Bosanskog kulturnog centra Prijedor podržao Rimokatolički ured župe Sv. Josipa u Prijedoru. U prisustvu velikog broja vjernika s područja prijedorske, sanske i banjalučke regije, koncertu je prisustvovao i Biskup banjalučki Franjo Komarica, koji  je rekao da se iskreno raduje što se iz Prijedora ovim svečanim događajem šalje jedna jako lijepa poruka.

– Konstruktivna poruka, ne samo našeg zajedničkog, međusobnog uvažavanja, nego i zajedničkog načina življenja da se radostima radujemo, a da sa žalostima tugujemo. I to je pokazatelj zapravo veličine, rekao bih, ovog sadašnjeg trenutka. Hvala Bogu da je Prijedor dozreo za takvo nešto – rekao je između ostalog Biskup Komarica koji je uz čestitke za Božić, vjernicima po novom i starom kalendaru,  čestitke uputio i za novogodišnje praznike i poželio volju i blagoslov za ovakve i slične inicijative.

Marko Vidović, župnik Župe Prijedor, zahvalio se profesoru Sanelu Jakupoviću, ispred Bosanskog kulturnog centra na divnoj ideji da se uoči velikog hrišćanskog praznika Božića organizuje svečani koncert.

–Radostan sam, jer je ovo jedno divno širenje kulture i vjerske dimenzije. Volio bih da ova ideja, koja je ujedno i uvertira u najradosniji hrišćanski praznik, Božić, preraste u tradiciju – rekao je župnik Vidović, koji je Božić čestitao svojim župljanima, ali i vjernicima koji su na koncert došli iz susjednih župa. 

Profesor Sanel Jakupović, predsjednik UO Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru, čestitao je župnom uredu na tom što je prepoznao značaj ove mogućnosti.

– Čestitam i svim partnerima koji su to prepoznali, prije svega Gradu Prijedoru, Fondaciji i privatnim firmama. Tu je naravno i generalni pokrovitelj Doraja Eberle, naša počasna članica i predsjednica austrijske humanitarne organizacije “Bauern helfen Bauern” – rekao je Jakupović.

Na Božićnom koncertu nastupili su domaći horovi, članice Bosanskog kulturnog centra i vokalna grupa “Domenice” iz Zagreba sa božićnim pjesmama domaćih i stranih autora.

M.Z.

PrethodniBarbara Čikić najbolji sportista Prijedora u 2019. godini (video)
SlijedećiOBILJEŽENA 78. GODIŠNJICA OD FORMIRANJA PRVE PROLETERSKE BRIGADE (video)