U Prijedoru je danas svečano otvoren Izviđački višeboj „Kozara 2019“, koji je okupio izviđače iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i BiH.

Kao i prethodnih godina, obavljeno je svečano postrojavanje i podizanje izviđačke zastave.

Oko 400 učesnika iz Beograda, Zagreba, Skoplja, Banjaluke, Sarajeva, Niša, Bele Crkve, Herceg Novog, Osijeka, Rijeke, Brčkog, Zavidovića, Petrova, Banovića, Broda, Konjica, Vareša, Zenice, Tešnja, Trebinja i Nemile, kao i 16 ekipa osnovnih škola iz Prijedora i Oštre Luke će se takmičiti u brojnim izviđačkim disciplinama.

Ernest Badnjević, starješina Odreda izviđača „Dr Mladen Stojanović“ rekao je da je današnji dan planiran za takmičenje, obilazak grada i druženje svih učesnika, te da će sutra biti poznati pobjednici Izviđačkog višeboja „Kozara 2019“.

Izviđačku svečanost u Prijedoru otvorio je gradonačelnik, Milenko Đaković koji je mladim izviđačima i njihovim starješinama poželio dobrodošlicu u naš grad, ugodno vrijeme kako bi bez problema mogli da izvrše svoje izviđačke zadatke, te lijepo druženje.

Članovi Odreda izviđača „Dr Mladen Stojanović“ priredili su iznenađenje za svog starješinu Ernesta, koji ove godine slavi 50 godina u izviđaštvu. Najmlađi članovi odreda uručili su mu jubilarnu izviđačku maramu.  

Izviđački višeboj „Kozara 2019“ je tradicionalna aktivnost prijedorskog Odreda izviđača, koji se ove godine održava uz podršku grada Prijedora i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

M.Šodić

PrethodniDEMOS – ČLANSKE KARTE ZA VIŠE OD 400 ČLANOVA
SlijedećiKUD „Kozara“: koncertom obilježili značajan jubilej