10.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

SVEČANO ZA SAVINDAN (VIDEO)

Najnovije vijesti

Povodom Savindana svečano je bilo u prijedorskim osnovnim i srednjim školama. Sveti Sava je krsna slava KUD-a „Kozara“, a JU Centar „Sunce“ ga slavi kao školsku slavu.

– Svake godine na Savindan se okupljamao i palimo svijeću našem svecu zaštitniku – rekla je Valentina Sovilj, direktor Ugostiteljsko-ekonomske škole, dodajući da će slavska svijeća osvijetliti srca i umove svih onih koji obilježavaju i slave Svetog Savu.

JU Centar ”Sunce” već drugu godinu Savindan obilježava kao školsku slavu. Tim povodom izveden je kulturni program u kojem je prezentovan i video spot koji predstavlja Centar „Sunce“. Proslavi školske slave u Centru ”Sunce” prisustvovala je i Lejla Rešić,  ministar uprave i lokalne samouprave, koja je naglasila da ovaj centar treba da uvijek ima posebnu pažnju.

Savindan kao svoju krsnu slavu, preko dvije decenije, slavi i Kulturno-umjetničko društvo ”Kozara” iz Prijedora. Predsjednik društva Zoran Grahovac rekao je da je ovo dan kada se u prostorijama društva okupljaju svi članovi i brojni gosti sa kojima ovo društvo godinama sarađuje.

P.Špadić