15.8 C
Prijedor
Subota, 1 Aprila, 2023

SVEČANOST POVODOM OBNOVE ZGRADE DRUŠTVENOG DOMA

Najnovije vijesti

Mještani sela Rakelići kod Prijedora priredili su svečanost povodom završetka radova na objektu društvenog doma na koje su čekali decenijama. Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Radomir Rujević podsjetio je da je dom izgrađen poslije Drugog svjetskog rata i da je narod dovlačio balvane sa Kozare da bi bio izgrađen dom kao mjesto sastajališta mještana.
img_0442
“To je bilo daleke 1957. godine, a trideset godina kasnije obnovljen je krov i dom sačuvan od propadanja, ali vrijeme je učinilo svoje i trebalo je pristupiti obnovi za šta je ova gradska administracija imala sluha i sve su prostorije ponovo u funkciji”, rekao je Rujević.
img_0439
On je istakao da obnovljeni dom ima salu za mjesnu zajednicu, matičnu službu za sela Petrovo, Rakelići i Busnovi, salu za sastanke i salu za sve mjesne obrede.
img_0443
Ovoj mjesnoj svečanosti prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, koji je novinarima rekao da je ovo još jedna obnovljena zgrada društvenog doma i da je to još jedno mjesto za okupljanje i mladih i starih mještana Rakelića.
img_0415
Ova mjesna zajednica ima oko 1.800 stanovnika, a osim uređenja doma za koji je Gradska uprava izdvojila više od 160.000 KM, a do sela je stigao i asfaltni put prema Busnovima, čime se završava još jedan dio pobošljanja uslova života stavovnika Prijedora u ruralnim područjima.

tekst: srna

foto: Dragan Stojnić Giga

img_0437 img_0434 img_0407 img_0424

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!