13.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

SVETOSAVSKE POVELJE ZA NAJUSPJEŠNIJE PROSVJETNE RADNIKE

Najnovije vijesti

Na Svetosavskoj akademiji u Prijedoru večeras su najuspješnijim prosvjetnim radnicima u školskoj 2015/2016. godini dodijeljene “Svetosavske povelje”.
Najviša priznanja za rezultate postignute u razrednoj i predmetnoj nastavi i srednjem obrazovanju dobili su profesor razredne nastave u Osnovnoj školi /OŠ/ “Jovan Cvijić” iz Brezičana Marina Knežević, profesor informatike i tehničkog obrazovanja u OŠ “Branko Ćopić” Zoran Beben i profesor struke u Elektrotehničkoj školi Nenad Vukota.

Nagrađeni profesori bili su saglasni u ocjeni da su im djeca najveća inspiracija i da su sve što su radili i rezultate koje su postigli radili smo zbog učenika.

“Svetosavske povelje” i novčane nagrade dobitnicima uručio je u Pozorištu Prijedor gradonačelnik Milenko Đaković.

“Ovo je prilika i da se još jednom podsjetimo ko je bio Sveti Sava, da se podsjetimo šta je uradio za naš duhovni život, državnost, tradiciju”, rekao je Đaković u obraćanju na akademiji.

Prigodnu besjedu o liku i djelu velikog srpskog prosvjetitelja održao je akademik Milosav Tešić i tom prilikom je istakao da je Sveti Sava bio jedistven u svom rodu koji je u mračnim vijekovima i vremenima nacionalnog mučeništva bio okrepa, duhovna utjeha i svjetlonoša.

U programu akademije učestvovali su hor Društva “Vila”, Divna LJubijević i Hor “Melodi”, te glumci prijedorskog pozorišta Mirela Predojević, Tatjana Binjaš Batoz, Siniša Vučičević i Srđan Knjeginjić.
Tradicija svetosavskih duhovnih i svjetovnih svečanosti u Prijedoru, s prekidima, datira od 1891. godine.
Svetosavske svečanosti u prijedorskim školama nastavljaju se sutra prigodnim programima koje su u čast velikog srpskog prosvetitelja pripremili osnovci i srednjoškolci.

izvor: Srna

foto: Giga

Povelja profesoru struke u Elektrotehničkoj školi Nenadu Vukoti
Povelja profesoru informatike i tehničkog obrazovanja u OŠ “Branko Ćopić”, Zoranu Bebenu
Povelja profesoru razredne nastave u Osnovnoj školi /OŠ/ “Jovan Cvijić” iz Brezičana, Marini Knežević
Divna LJubijević i Hor “Melodi”
Divna LJubijević i Hor “Melodi”
glumci prijedorskog pozorišta Mirela Predojević, Tatjana Binjaš Batoz i Srđan Knjeginjić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!