3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

SVJETSKI DAN KNJIGA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Na Svjetski dan knjiga saznali smo kakve knjige čitaju Prijedorčani. Dok stariji sugrađani uživaju u knjigama, oni nešto mlađi čitaju pomoću pametnih uređaja.

Digitalizacija savremenog društva učinila je da mlađe generacije žive u okvirima masovnih medija. Internet je toliko popularan da mladi jedino u školskim klupama imaju dodira sa koricama i listovima književnih djela. Ipak, ima i onih kojima je knjiga najbolji način da se slobodno vrijeme kvalitetno provede.

Tehnološka napredovanja stvorila su mnoge novine, tako danas pomoću tableta i I ridera možemo čitati apsolutno sve što je objavljeno, od domaćih pisaca do svjetskih književnika. Sociolog Haris Ikanović iz Donje Ljubije pomoću I ridera, kaže, svakodnevno čita.

Haris Ikanović, sociolog

-Volim da čitam sve i svašta. U poslednje vrijeme sam pročitao knjigu ,,21 lider u svijetu”, ali zaboravio sam ko je autor – kaže Ikanović.

Gradska čitaonica „najmlađe“ je odjeljenje prijedorske Matične biblioteke “Ćirilo i Metodije”. Ona je opšteg i multimedijalnog karaktera, pa je mogu koristiti svi koji u miru žele da se posvete čitanju.

I.Pekarić