5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Tačno u podne kod Dodika počinju konsultacije o formiranju nove Vlade RS

Najnovije vijesti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas u Banjaluci na konsultacije predstavnike 11 političkih partija ili koalicija koje su zastupljene u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Konsultacije će početi od 12.00 časova, potvrđeno je Srni u Kabinetu predsjednika Republike.

Dodik je rekao da su pozvani predstavnici svih parlamentarnih političkih partija jer želi da čuje njihovo mišljenje o političkim i ostalim pogledima važnim za Srpsku.

“Nismo dogovorili detalje. Oni koji ne žele da dođu hvala im, bar neću provoditi neugodno vrijeme”, rekao je juče Dodik.

“Predstavnici Demosa odazvaće se pozivu za konsultacije kod predsjednika Republike”, rekao je Srni predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović.

DNS očekuje da na konsultacijama kod Dodika budu otvorene teme o izazovima koji su pred novom Vladom, te jačanju Srpske, rekao je lider DNS-a Nenad Nešić.

Lider SPS-a Goran Selak izjavio da će se predstavnici te partije odazvati pozivu za konsultacije i naglasio da je očuvanje nadležnosti i ekonomsko-socijalni preporod Republike i njenih građana na prvom mjestu i jasan politički cilj.

Ujedinjena Srpska odazvaće se pozivu na konsultacije kod predsjednika Srpske, a lider stranke Nenad Stevandić smatra da parlamentarne političke partije koje izbjegavaju konsultativni sastanak kod Dodika o formiranju Vlade Srpske na neki način potkopavaju suverenitet Republike.

Lider Narodne partije Srpske Darko Banjac izjavio je da će ova partija podržati prijedlog da Radovan Višković bude mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske, te da očekuje dva ministarska mjesta.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović i predsjednik Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Vukota Govedarica rekli su da njihove stranke neće učestvovati u konsultacijama kod predsjednika Republike.  

SRNA, Foto: Nezavisne