18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

TAMARA PILIPOVIĆ – ŠMINKANJE NEKADA HOBI, DANAS POSAO KOJI JE ISPUNJAVA

Najnovije vijesti

Fočanka sa prijedorskom adresom Tamara Pilipović, je umjetnik u šminkanju, a boje joj pomažu da izrazi svoju kreativnost i inspiraciju i da ispriča neku svoju priču na najljepšem platnu – licu žene. Sve je počelo od šminkanja pred izlazak, za jednu, drugu, treću priliku, u uskom krugu prijateljica. Ti trenuci ukradeni za sitna zadovoljstva isticanja najboljeg na ženskom licu uporedo su doveli do onoga čime se Tamara danas uspješno bavi – uljepšava pripadnice nježnijeg pola, za sve njima bitne trenutke.

prijedorcanke-nisu-previse-zahtjevne

Šminkanjem se bavi od malih nogu, a u profesionalne vode je zakoračila 2014. godine, iz hobija i čiste ljubavi prema kistovima i bojama. Talentom i izrazom uspjela je da se dokaže, kada joj se ukazala prilika da radi šminkanje za profesionalno slikanje za Fashion week – proljeće 2016. godine. Završila je Školu za profesionalnog šminkera u Banjoj Luci, a neumorno prati seminare i make up treninge u Sarajevu i Banjoj Luci. Trenutno radi kao beauty savjetnik u DM i CM poslovnicama u Prijedoru, gdje našim sugrađankama pomaže pri odabiru odgovarajuće šminke. Ispred kompanije “Farmasi” je profesinalni šminker i prati ih na svim promocijama u Prijedoru.

najveca-nagrada-zadovoljne-klijentice

Ona smatra da šminka svakoj ženi pruža jednu novu dimenziju njenog „ja“, sa kojom i tmurni dani izgledaju ljepše. Kaže, da je kao mala uljepšavala sebe pred ogledalom, a danas joj zadovoljstvo čini to kada uljepšava pripadnice ljepšeg pola.

– Sjećam se da sam kao srednjoškolka sav novac za užinu što su mi roditelji davali, skupljala i kupovala šminku, koja mi je u tom tinejdžerskom dobu bila nepotrebna. Vremenom sam sticala sve više samopouzdanja i ponekad šminkala drugarice i poznanice, ali to sam više radila iz hobija – prisjeća se Tamara.

Na šminkanje joj dolaze sve starosne grupe djevojaka i žena – od 15 do 55 godina.

voli-klasiku-da-uzme-kao-inspiraciju

– Kada radite posao koji ja radim, prvenstveno morate biti i psiholog, naravno sa manje vremena. Kroz kraći razgovor morate pažjivo ocijeniti šta ta osoba želi. Inspiriše me svaka žena koja dođe da uživa u mom tretmanu i želi da izađe u najboljem svijetlu – kaže ona.

Tamarina najveća nagrada je kada joj klijentice kući odu zadovoljne, kaže da Prijedorčanke vode računa o svom izgledu, ali da nisu previše zahtjevne.

– Svaka djevojka je za mene posebna i drugačija, neke traže što prirodnije, ali ima i onih koje traže jaču šminku. Veselim raspoloženjem i razgovorom se brzo usaglasimo. Dosta njih traži savjet od mene kako da ih našminkam i prepuštaju mi se sa potpunim povjerenjem – dodaje Tamara.

tamara-posao-koji-je-ispunjava

Ono po čemu se Tamara ističe jeste to što često šminka besplatno. Za matursku svečanost uljepšavala je učenice JU Centar “Sunce”. – Za mene je to bila velika čast. Svaki put kada to spomenem, osjećam se počastvovano što sam pozvana od strane moje prijateljice koja takođe ima jednu vrstu saradnje sa njima, da budem dio tima koji će ih urediti za matursko veče. Rado ću se odazvati bilo kojoj drugoj humanitarnoj akciji – kaže Tamara.

Kada radi, ona se trudi da diktira trend, voli klasiku da uzme kao inspiraciju, a ne da je kopira. Ono što je trenutno u modi uvijek kombinuje sa različitim stilovima, tako da to izgleda jedinstveno, efektno, drugačije, ali i moderno, što prepoznaju mnogobrojne sugrađanke i uvijek joj se rado vraćaju.

– Vidjeti lijepu i njegovanu ženu prvoj meni, uljepša dan. Da bi naše sugrađanke bile in predstojeće sezone predlažem tamnije ruževe, bordo, ljubičaste, eventualno, jači crveni ruž. Za oči, smokey eyes, koji možemo da uradimo na hiljade načina, odvažan, dramatičan, nježniji, romantičan. U bojama braon, bakarna, maslinasto zelena, boja šljive, crvena. Šljokice su trend ove sezone, izražajne ženstvene obrve. Konturisanje je novi trend šminkanja koji je sve oduševio, upotpuni make up i omogućava da istaknete crte lica – savjetuje za kraj Tamara.

Njeni planovi za dalje su da nastavi sa usavršavanjem kako bi djevojke bile što bolje našminkane. Planira otvoriti i svoj kozmetički salon, ali tek kada primijeti da je sebe dovela do savršenstva.

M.Stegić

foto: Dragan Stojnić Giga