Tamburaški orkestar Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Dr Mladen Stojanović” priredio je cjelovečernji koncert prijedorskoj publici koja je uživala u bogatom repertoaru. Našlo se tu kompozicija klasične, tamburaške i narodne muzike, dok su brojni gosti svojim nastupima uveličali koncert. Tradicija ovog orkestra veoma je duga. U ljetopisima Društva, tamburaška sekcija spominje se još 1896. godine.

“Tamburaška muzika u Prijedoru naročito je zaživjela u šezdesetim godinama prošlog vijeka, jer je tambura bila obavezan instrument u Učiteljskoj školi. Tako se i raširila u ovim krajevima”, rekao je član orkestra, Nebojša Aleksić. Trenutno ovaj sastav broji oko 20 članova.

“Uz završni koncert, ovo je kruna uspješne sezone i prilika da naši tamburaši pokažu mjesto koje zauzimaju na muzičkoj sceni našeg grada”, rekla je Mara Ećim, predsjednica SKUD-a “Dr Mladen Stojanović”.

Koncert je dio “Prijedorskog ljeta kulture”, a iz Gradske uprave poručeno je da će podržavati kulturne događaje poput ovog. Ujedno je to i način da se obilježi Svjetski dan muzike, 21. jun.

Z.J.

PrethodniSUDAR U CENTRU GRADA, POVRIJEĐEN BICIKLISTA
SlijedećiSudar motora i auta, motociklista prevezen u UKC RS