13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

TEKVONDO: Pohvale Prijedorčanima za organizaciju Kupa BiH (video)

Najnovije vijesti

Protekle nedjelje Prijedor je bio domaćin Kupa Bosne i Hercegovine u tekvondou za sve uzrasne kategorije, na kojem su učestvovala 24 kluba. Igor Đukanović iz Tekvondo kluba „Kozara, koji je bio organizator Kupa, poručio je da je ovo takmičenje važno, jer se boduje za ulazak u reprezentaciju BiH.

– Naši takmičari ovdje skupljaju poene. To je jedan od uslova da postanu reprezentativci. Ove godine planira se nastup BiH na dva evropska prvenstva za kadete i juniore, kao i na svjetskom prvenstu za seniore u Mančesteru. Tako da ćemo ove godine imati pune ruke posla – naveo je Đukanović.

Takmičenje je otvorio zamjenik gradonačelnika Prijedora, Aleksandar Miljuš, koji je poručio da je grad uvijek spreman da podrži sportiste.  – Drago nam je što je Kup BiH održan u našem gradu. Drago nam je zbog sporta, zbog djece i zbog olimpijskog duha. Mi im uvijek stojimo na raspolaganju i nadam se da ćemo i u budućnosti podržavati ovakve aktivnosti – rekao je Miljuš.

Pohvale za organizaciju turnira stigle su iz Tekvondo saveza BiH. – Tekvodno u Prijedoru je uistinu dobar sport. Pred njim je dobra perspektiva, jer ovdje imate dobre trenere, koji nastoje da poboljšaju stanje ovog sporta. Nadam se da će i ovaj turnir u budućnosti biti još brojniji – rekao je August Orlović, predsjednik Tekvodno saveza BiH.

O tekvondou u Prijedoru pohvalno je govorio i Samir Šarić, predsjednik Tekvondo saveza Federacije BiH. – Prijedor ima tri tekvondo kluba, što dovoljno govori koliko je ovaj sport popularan u ovom gradu i zaista je Prijedor zasluženo dobio organizaciju Kupa – rekao je Šarić.

U ekipnoj konkurenciji Kup je pripao Tekvondo klubu „Novi Grad“ iz Sarajeva, drugoplasirana ekipa je „Sarajevo“, a trećeplasirana je ekipa „Prnjavora“. Rezultate Kupa BiH možete pogledati na sajtu Tekvondo saveza BiH: https://www.tkdbih.com/wt-taekwondo-kup-bosne-i-hercegovine-2019/results

Z.J.