-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

TENISKI „PRIJEDOR OPEN”: SUTRA FINALNI MEČEVI (VIDEO)

Najnovije vijesti

Međunarodni teniski turnir za tenisere i teniserke do 12 godina, “Prijedor open 2017”, dospio je u finiš. Na terenima Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović”, nakon današnjih polufinalnih mečeva, sutra slijede finalni susreti singlova i dublova. O kvaliteti jedinog turnira “Tenis Evrope” ove vrste u Bosni i Hercegovini, supervizor Vladimir Jovanovski ima samo riječi hvale. Turnir je, ove godine, okupio takmičare iz 12 zemalja Evrope i  Japana.

Od nada prijedorskog Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” nastupili su Stefan Puhalić i Stefan Bajić te Teodora i Marija Kovačević. Stefan Puhalić ostvario je najbolji rezultat s obzirom da je, na utješnom turniru, osvojio treće mjesto. Emina Lagarija (BiH) pobjednica je utješnog turnira za djevojčice i osvajačica je prve medalje na turniru. U finalu je sa 5:3 i 4:1 pobijedila Evin Musabegović (BiH).

U polufinalnim susretima danas se sastaju: Deren Yigin (GER) – Nicolo Kogler (AUT), Zoran Ludoški (SRB) – Fran Kuna (CRO) te Chisato Kanemaki (JAP) – Anđelika Lazarević (SRB) i Adel Pilisyan (RUS) – Darja Suvurđonkova(SRB), a u utješnom turniru Marko Maksimović i Fatih Šišić.

U polufinalu dublova Lazar Dimitrijević (SRB) i Edin Mulalić (BiH) za protivnike imaju par Moriotz Haas i Nicolo Kogler (AUT).

Kod djevojčica Eda Mamedova i Marija Masiransaja (RUS) igraju protiv Marije Gabriejl (RUS) i Nine Škorić (FRA). Finalni susreti u singlovima i dublovima na programu su sutra od 10 časova.

Pokrovitelji Turnira su Grad Prijedor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a medijski sponzor je IPC „Kozarski vjesnik“.

M.Bogun