Tim radio-mreže za opasnost Radio-kluba “Kozara” obilježio je četvrtu godišnjicu postojanja i rada. Na prigodnoj svečanosti u novim prostorijama, u Društvenom domu u Malom Palančištu, članovi ovog tima prezentovali su aktivnosti u prošloj godini i buduće planove.

Iako je za većinu njih radio-amaterizam samo hobi, oni ne spavaju kada su vanredne okolnosti. Njihova uloga je tada od velikog značaja. Svoje znanje temelje na iskustvima starijih kolega u Radio-klubu “Kozara”.

– Nakon četiri godine došli smo do jednog zavidnog nivoa, što se tiče obučenosti i opremljenosti tima. U Bosni i Hercegovini, koliko ja znam, zvanično funkcionišemo mi u Prijedoru i tim u Zenici. Mislim da idemo dobrim putem i da svake godine napredujemo – rekao je Ognjen Vukić, vođa Tima radio-mreže za opasnost.

Od prošle godine su u novim prostorijama u Malom Palančištu, koje su dobili od Gradske uprave. Daleko od gradske buke i sa boljim uslovima za rad.

– Radio-klub “Kozara” postoji već 67 godina i jedno je od najstarijih udruženja u Prijedoru. Trenutno brojimo 47 aktivnih članova, dok Tim radio-mreže za opasnost broji 10 članova – dodao je Jovica Knežević, predsjednik Radio-kluba “Kozara”.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Gradske uprave Prijedor i Teritorijalne vatrogasne jedinice, kao i ostalih gradskih ustanova s kojima radio-amateri imaju odličnu saradnju.

– Ovo tim koji se pokazao u proteklom periodu, kada su nas zadesile poplave, ali i prilikom organizovanja ostalih aktivnosti u Gradu Prijedoru. Želim da im čestitam četvrti rođendan. Da u budućnosti učestvuju u što više lijepih događaja u našem gradu, a ne loših. Mi ćemo ih podržati koliko budemo u mogućnosti – rekao je Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora.  

U Radio-klubu “Kozara” poručuju da su njihova vrata otvorena za sve ljubitelje radio-amaterizma.

M. Šodić