2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

TK  „Dr Mladen Stojanović“ ugostio mališane iz vrtića (video)

Najnovije vijesti

I ove godine TK „Dr Mladen Stojanović“ organizuje besplatnu školu tenisa za polaznike starosti od 5 do 12 godina. Danas su po prvi put reket u ruke uzeli mališani iz Dječijeg vrtića „Radost“. Sa trenerima prijedorskog kluba oni su učili ono najosnovnije, a kako se moglo vidjeti, većina djece će od svojih roditelja tražiti da ih dovedu ponovo.

– Klub obezbjeđuje sve neophodne rekvizite. Potrebno je jedino da roditelji dovedu svoju djecu u školu koja traje dva mjeseca – rekao je direktor kluba Radovan Milojica.

Po riječima trenera, pet godina je idealna dob za prve korake u bijelom sportu. – U tenisu je bitno početi što ranije. Kad bi ova djeca sad počel imali bi nadu da nešto napravimo. Ima ovdje djece koja imaju smisla za sport, jer vjerovatno i vaspitačice sa njima dobro rade – kaže iskusni trener Nebojša Radetić. On je izrazio očekivanje de će tenis škola ove godine biti podignuta na jedan viši nivo. A već naredne sedmice na prijedorskoj šljaci će se igrati „Prijedor Open 2018“, turnir za tenisere i teniserke ispod do 12 godina.

Z. Jelić