6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

TOKOM 2016. GODINE 103.000 POSJETILACA NA KOZARI

Najnovije vijesti

Nacionalni park „Kozara“ iz godine u godinu bilježi rekordan broj posjeta. Prošle godine najljepši biser Krajine posjetilo je 103.000 posjetilaca, što je ohrabrujući podatak za uposlenike Parka.

Radi razvoja turizma i stvaranja povoljnih uslova za odmor i rekreaciju uposlenici godinama pripremaju Park za posjetioce. Prošle godine su popravljene turističke table, uređene pješačke staze, izletišta, sportski sadržaji za biciklizam, penjalište i mjesta za najmlađe na Kozari.

Dragan Romčević
Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka “Kozara”

– Uredili smo edukativne staze u Memorijalnom kompleksu, trim stazu, te smo dosta toga uradili na markiranju i obilježavanju prostora Parka, uređenju izletišta i izvorišta potoka i izgradnji mostića preko njih – rekao je Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka “Kozara”.

Snježne dane ljubitelji skijanja dočekali su u dosta boljim uslovima. Osim postojeće velike ski-staze, kao i ski-staze za djecu, od ove sezone posjetiocima je na raspolaganju i nova staza duga oko 850 metara, kao i novi ski-lift.

Tokom ove godine u Nacionalnom parku “Kozara” kažu da će raditi na uređenju većeg broja manjih parkirališta, kako bi znatno olakšali parkiranje za vrijeme neradnih dana i manifestacija koje se održavaju na Kozari.

M.Stegić