17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

TOKOM LJETA POVEĆANA GUŽVA U SAOBRAĆAJU

Najnovije vijesti

Tokom ljetnih mjeseci povećana je frekvencija saobraćaja, pa je samim tim primjetna i veća nervoza kod vozača, što vrlo često uzrokuje saobraćajne nezgode. Zato iz Policijske uprave apeluju na vozače da budu oprezni i poštuju zakonske odredbe. Mario Milašin, načelnik Sektora policije, apeluje na građane i da provjere ispravnost vozila.

– Potrebno je da posjeduju i potrebnu opremu i na taj način zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju. Apelujemo na vozače da provjere ispravnost vozila, stanje pneumatika i posjedovanje potrebne opreme. Takođe je bitno da se vozači pravovremeno informišu o stanju na kolovozu, da na put ne kreću umorni, da koriste sigurnosni pojas, da djeca u vozilu budu propisno smještena i da brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju kolovoza – dodao je Milašin.

On je apleovao na građane i da, prilikom upravljanja vozilom, ne konzumiraju alkohol. Podsjećamo da su u prvih šest mjeseci na području prijedorske regije evidentirane 402 saobraćajne nezgode, od kojih je šest sa smrtnim ishodom.

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!