5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

TOKOM POJAČANE KONTROLE IZ SAOBRAĆAJA ISKLJUČENO 97 VOZAČA

Najnovije vijesti

Policijska uprava Prijedor na području grada Prijedora i opština Novi Grad, Kostajnica, Kozarska Dubica, Oštra Luka i Krupa na Uni, od 15. do 18. avgusta, realizovala je republičku akciju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz PU Prijedor.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 1155  učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije izrečene su za njih 569, dok su po akcentu akcije sankcionisana 384 učesnika.

Zbog prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine kretanja sankcionisano je 287 vozača, od kojih 44 zbog prekoračenja dozvolјene brzine kretanja od 21 do 30 km/h, te 18 vozača zbog prekoračenja brzine kretanja preko 30 km/h. Tom prilikom vozačima su, pored novčane kazne, izrečene 62 zaštitne mjere zabrane upravlјanja motornim vozilom u trajanju od ukupno 80 mjeseci, kao i 124 kaznena bodova.

U saopštenju se dalje navodi da je od ukupnog broja kontrolisanih učesnika u saobraćaju, zbog prekršaja učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano 97 vozača koji su isklјučeni iz saobraćaja. Od navedenog broja 17 vozača je zadržano lišenjem slobode zbog utvrđene količine alkohola preko 1,5 g/kg. Tom prilikom vozačima je pored novčane kazne, izrečeno 45 zaštitih mjera zabrane upravlјanja motornim vozilom u trajanju od 62 mjeseca, kao i 149 kaznenih bodova.

Policijska uprava Prijedor još jednom apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!