9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

“TOPLANA”: POČELA AKCIJA OTKUPA DUGA (video)

Najnovije vijesti

Prijedorska „Toplana“, i ove godine, pokrenula je akciju otkupa duga uz pogodnosti. Neke od njih su reprogram dugovanja uz 50 odsto otpisa obračunate kamate, a za jednokratne uplate i 70 odsto otpisa kamatnih potraživanja, objašnjava Zoran Knežević, direktor Preduzeća.

– Ovom prilikom smo, za ljetni period, konkretno za juli i avgust, odobrili dodatnu akciju, gdje vršimo otpis 100 odsto kamata. Smatramo da je to u interesu “Toplane”, jer u tom periodu imamo manje prilive novca, fakture dostavljamo samo korisnicima koji plaćaju grijanje 12 mjeseci, a s druge strane, imamo intenzivnu nabavku energenta, koji se mora obezbijediti u ljetnom periodu, pa pokušavamo iskompenzovati to poskupljenje i na ovaj način – objašnjava Knežević.

Dugovanja prema „Toplani“ iznose oko 7.000.000 KM i nešto su manja u odnosu na raniji period.

– I dalje su visoka. Oko 80 odsto se odnose na fizička lica, oko 20 odsto na budžetske korisnike i vrlo malo na privredu – kaže direktor “Toplane”.

Akcija otkupa duga trajaće do 31. avgusta, a iz ovog preduzeća pozivaju sve dužnike da iskoriste pomenutu akciju i izmire svoje obaveze prema „Toplani“. U ovom preduzeću u toku je remont kotlova i distributivnih mreža, koje su dotrajale tokom grejne sezone, tako da će „Toplana“ spremno dočekati i predstojeću sezonu. Potvrdili su da neće doći do promjene cijene grijanja.

B. D.