Narednih dana očekuje nas pravo zimsko vrijeme, a meteorolozi najavljuju da bi krajem ove sedmice temperatura mogla da se spusti i ispod -10 °C. Iz prijedorske “Toplane” poručuju da su spremni za eventualni hladni talas. Snabdijevanje toplotne energije je uredno na cijelom konzumnom području, a tako bi trebalo ostati i u narednom periodu, poručio je direktor ovog preduzeća, Zoran Knežević.

– Pratimo situaciju i bićemo spremni za veće hladnoće, ukoliko obistine prognoze. Mi imamo tu mogućnost u slučaju izuzetno niskih temperatura i paralelnog rada kotlovnice na mazut. Samim tim, isporuka toplotne energije nije upitna – rekao je Knežević.

Ipak, ono što predstavlja potencijalni problem jesu dotrajali vrelovodi, stari preko 40 godina.

– To je slaba tačka zbog dotrajalosti i prevelike visine investiranja. U budućnosti će se morati tražiti rješenje za taj problem. U dogovoru sa gradonačelnikom pokrenuli smo neke inicijative u vezi sa snabdijevanjem energentima u ovoj godini, ali očekujemo i da u 2021. riješimo što veći dio problema sa distrubitivnom mrežeom – izjavio je Knežević.

Iz “Toplane” ponovo su apelovali na potrošače da budu ažurni u plaćanju računa, jer na taj način osiguravaju nabavku energenta i kvalitetno grijanje tokom sezone.

Z. J.