TRADICIONALNO PRAZNIČNO DRUŽENJE U GORNJIM ORLOVCIMA (video)

U Republici Srpskoj sutra je neradni dan zbog obilježavanja Nove godine po julijanskom kalendaru. Većina građana dočekaće Pravoslavnu novu godinu u krugu porodice, dok će omladina slaviti u prijedorskim lokalima. Mještani Gornjih Orlovaca već su se družili na tradicionalnom okupljanju povodom božićnih i novogodišnjih praznika.

Ovo naselje ponosi se svojim obnovljenim društvenim domom koji im, kako kažu, ne služi samo za ukras nego ga mještani koriste za kulturne i sportske aktivnosti, prigodne manifestacije i proslave. Ovakva druženja mještani organizuju samoinicijativno i vlastitim sredstvima, rekao je zamjenik predsjednika Savjeta MZ Gornji Orlovci, Pero Špadić.

– Na ovaj način oživljavamo život u mjesnoj zajednici. U prostorijama ovog doma djeluje folklorna sekcija SKUD-a “Dr Mladen Stojanović” koja okuplja tridesetak mladih, potom Karate klub Mladena Tadića, te Stoni tenis, tako da smo maksimalno iskoristili obnovljeni društveni dom otkad smo ga dobili na upotrebu – ističe Špadić.

Što se tiče društvenih aktivnosti, Gornji Orlovci su jedna od najorganizovanijih mjesnih zajednica na području Prijedora. Nakon rata, broj stanovnika se sa nekadašnjih 400 povećao na 600.

D. S.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!