Traktoristi sve češće vinovnici saobraćajki (video)

Neispravni traktori bez signalizacije dodatno ugrožavaju bezbjednost u saobraćaju. Na području Policijske uprave Prijedor evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima su žđivot izgubili traktoristi.

U ruralnim dijelovima grada, na magistralnim putevima, svakodnevno je moguće vidjeti traktore, kažu mještani, i to neipravne bez signalizacije. -Vozi se i pod uticajem alkohola, mnogi nemaju položene nikakve ispite. Ljudi po selima smatraju da nema potrebe za tim. Odlaze na njivu, vraćaju se, idu saobraćanicom kilometar i smatraju da to nije nikakav prekršaj – tvrdi jedan od mještana Brezičana. Mnogi mještani Brezičana smatraju da traktoristi nisu dovolјno oprezni i da je upitna ispravnost velikog broja traktora.

U prvih devet mjeseci ukupno je evidentirano 755 saobraćajnih nezgode, što je za 14 odsto više nego 2017. godine. Poginulo je 12 lica od kojih je četiri traktorista. Nečelnik Policijske uprave Prijedor, Dalibor Ivanić rekao je da je ove godine evidentirano četiri saobraćajne nezgode u kojima su živote izgubili traktoristi.

Dalibor Ivanić, načelnik Policijske uprave Prijedor

-Pet godina prije toga ukupno je na našim putevima živote izgubilo pet traktorista – dodao je Ivanić.

Iz Policijske uprave kažu da su poginuli traktoristi imali preko 60 godina. Kod trojice se sumnja da su vozili pod uticajem alkohola.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!