12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

“TRAMPMOBIL” ĆE BITI NAJSIGURNIJI AUTOMOBIL NA PLANETI!

Najnovije vijesti

“Kadilak jedan” ili “Trampmobil”, kako su ga prozvali mediji, biće luksuzniji i impresivniji od automobila koje su koristili bivši predsjednici SAD.
Vrata i prozori limuzine otporni su na metke, a u slučaju hemijskih i bioloških napada, automatski se blokiraju.

“Trampmobil” će imati oklop poput vojnih vozila, a vrata će biti toliko teška da ih neće biti moguće otvoriti ni iznutra.

Limuzina će zadržati neke od karakteristika vozila odlazećeg predsjednika SAD Baraka Obame, koje je među najbezbjednijim na svijetu.

U taj automobil može stati sedam osoba, a ima i sakrivene rezerve kiseonika u slučaju da spoljašnji vazduh bude toksičan.

Model u kojem se vozio Obama ima i kamere za noćno snimanje, gume obložene kevlarom, specijalnu pjenu koja se širi u slučaju sudara i sprječava da rezervoar sa gorivom eksplodira.

Precizni detalji i karakteristike budućeg Trampovog automobila nisu otkriveni javnosti, ali se pretpostavlja da će limuzina biti otporna i na eksplozivne naprave.

Za Obamin automobil govorili su da je više nalik tenku nego autu, a Trampov bi, u bezbjednosnom smislu, trebalo da bude još jači.

Prije dvije godine američka tajna služba raspisala je uslove koje mora da zadovolji nova predsjednička limuzina, podsjećaju portali.

Kako navodi list “Autovik”, u novembru je prototip prošao posljednju fazu testiranja na putevima kako bi bio spreman za Trampovu inauguraciju.

Kompaniji “General motors” je plaćeno ukupno 15 miliona dolara za razvoj novih predsedničkih vozila, pokazuju dokumenta.