18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

TRAŽILI MRTVAČKI SANDUK ZA NOĆ VJEŠTICA

Najnovije vijesti

Sve i jedan pa i posao pogrebnika ima „svoju drugu stranu“, što  dobro zna i Prijedorčanin Željko Gvozden koji je prilično dugo u ovim vodama. Zbog tog nije bio iznenađen kad je od grupe mladih sugrađana stigao prilično bizaran zahtijev, da im na jednu noć, onu u kojoj se fešta „Noć vještica“ pozajmi ni manje ni više nego mrtvački sanduk. „Ozbiljan“ zahtijev je odbio, a one iz priče o „Noći vještica“ uputio na gradsko pozorište.

„Njima sam svojevremeno dao jedan sanduk. Trebao im je za predstavu. Da li su se dogovorili nisam se raspitivao“, priča Željko koji se dobro sjeća nekoliko neobičnih situacija koje mu i danas izmame osmijeh na lice. Tako je u Srbiji, na poslovnom putu, uspijo dobrano da isprepada one koji su sa zanimanjem obilazili oko njegovog kombija u vlasništvu pogrebnog preduzeća.

zeljko-gvozden

“Otvorio sam vrata i pred sobom ugledao šokirane ljude. Kroz smijeh, jer smo smo se svemu kasnije slatko smijali prepričavali su mi da ostali „zakovani“ kad su pored sanduka u zadnjem  dijelu automobila ugledali čovjeka kako se proteže. A ja sam samo legao da se odmorim, jer je putovanje bilo dugo i naporno. Ni na pamet mi nije palo to da ću nekog uplašiti“, kaže kroz smijeh Gvozden koji pamti i jednu neobičnu sahranu na kojoj se „pokojnik“u neko doba prošetao među onim koji su došli da ga ožale.

Priča da se sve dogodilo prije nekoliko godina i da je čovjek iz jednog prijedorskog sela organizovao sopstvenu sahranu. „Nije ga zanimao publicitet, već to da li će mu i ko doći. I bio je prilično zadovoljan. „ispričao je  Gvozden.

K.V.