-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

TREĆA UZASTOPNA TITULA ZA PRIJEDORSKE PADOBRANCE

Najnovije vijesti

Na 5. Memorijalnom padobranskom kupu “Pet zvijezda“, koji je održan proteklog vikedna u Zalužanima, prijedorski padboranci ostvarili su  izuzetan uspjeh. U ekipnoj konkurenciji tim „Prijedor Slavie“ bio je neprikosnoven i  osvojio je zasluženo prvo mjesto. Iza njih su ostale ekipe danskih vojnih padobranaca, zatim  „Pops“ iz Poljske i padobranska ekipa Vojske Srbije „Nebeske vidre“. Tim „Prijedor Slavie“ čine Siniša Vujaković, Draško Lajić, Ivan Lajić, Dejan Martinović i Boban Ivetić.

– Uspjeli  smo da odbranio titulu iz prošle godine, kao što smo tad upjeli da odbranio onu iz 2015-te. Mislim da je to nešto što se rijetko dešava. A naročito sam sretan zato što smo to ovaj put uradili sopstvenim snagama – rekao je Vujaković, dodavši da je tim iz snova ponovo na okupu.  Najavljuju se i novi nastupi, pa se prijedorski padobranci nadaju podršci sponzora kako bi mogli pokazati šta znaju i na predsojećem Svjetskom kupu.  Cilj za ovu godinu je i vraćanje titule pobjednika „Petrovdanskog kupa“ u ruke prijedorskih padobranaca.

– Na domaćem terenu, pred domaćom publikom. Pred „Aero armi“, kako se nazivaju klinci koji se okupe kako bi nas bodrili. Dešavaju se scene koje naši gosti nisu vidjeli nigdje osim na fudbalskim stadionima – navodi Vujaković opisujući jedinstvenu atmosferu  kada se organizuju skokovi u Prijedoru.  Podsjetimo da se kup „Pet zvijezda“ održava u čast petorice banjalučkih padobranaca koji su poginuli u avionskoj nesreći koja se dogodila 2012. godine u Zalužanima kod Banja Luke.

Z.J.