5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

TREĆE MJESTO I GRANT OD 90.000 DOLARA

Najnovije vijesti

Grad Prijedor je u projektu MEG dva osvojio treće mjesto među deset jedinica lokalne samouprave i po tom osnovu dobiće grant od 90.000 dolara, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.
Iz Gradske uprave navode da je Prijedor ostvario veoma veliki napredak u oblastima uprave i sistema upravljanja, transparentnosti, unapređenja učešća građana u radu lokalne uprave, efikasnosti i efektivnosti, kao i pružanju vodnih komunalnih usluga.

“Uspjeh se ogleda i u činjenici da smo se takmičili sa najuspješnijim opštinama i gradovima u BiH, a samo prve tri su ostvarile pravo na grant sredstva koja će biti upotrijebljena za realizaciju prioritetnog infrastrukturnog projekta iz oblasti vodosnabdijevanja”, ističu u Gradskoj upravi.

Iz Gradske uprave podsjećaju da se MEG projekat smatra najznačajnijim i najvećim u oblasti lokalne uprave u BiH u koji je uključeno deset lokalnih zajednica iz prve faze i 21 novouključena u drugoj fazi.

Projekat finansiraju vlade Švajcarske, Švedske i Češke, Delegacija EU u BiH i IPA fond, realizuje ga UNPD sa partnerskim jedinicama lokalne samouprave i trajaće do marta 2025. godine.

SRNA