Tribinom na Urijama, DNS završio predizbornu kampanju (video)

– DNS je dobio povjerenje građana zbog toga što se nismo vraćali u prošlost, nismo nikoga optuživali nego smo govorili o našem programu koji je budućnost i prosperitet Republike Srpske, a ekonomija i zapošlјavanje na prvom mjestu. To su građani prepoznali i zato očekujem njihovu veliku podršku na Opštim izborima 7. oktobra – izjavio je večeras predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić na tribini u naselju Urije.

Lider DNS-a uvjeren je u dosad najbolji rezultat ove stranke, da će ispuniti plan od 15 poslanika  u Narodnoj skupštini RS i dva poslanika u parlamentu BiH. Pavić je rekao da večerašnjim predizbornim skupom, DNS završava svoju kampanju te potvrdio da neće biti završne centralne tribine koja je bila najavljena za sutra naveče, na gradskom trgu u Prijedoru.

– Mi ćemo poštovati preporuku Ministarstva unutrašnjih poslova RS da se sutra ne održavaju skupovi i poštovaćemo roditelјe Davida Dragičevića, koji sutra organizuju svoj skup. Zato je ovo naša poslјednja tribina u predizbornoj kampanji – izjavio je Marko Pavić.

Dragutin Rodić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice 1, rekao je da se, u proteklih mjesec dana, uvjerio da je politika DNS-a dobro prihvaćena od naroda širom RS i to je, kako je istakao, garancija da će, poslije Opštih izbora, Demokratski narodni savez ostvariti svoje ciljeve.

– Kada je u pitanju Izborna jedinica 1, uvjeren sam da bismo mogli da dobijemo jedan direktan mandat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, što bi bio dodatni iskorak Demokratskog narodnog saveza i njegove politike u zajedničkim institucijama BiH. Želim da se zahvalim svim građanima koji su dali ogromnu podršku DNS-u. Takođe bih se zahvalio četrdeset jednom kandidatu za poslanike za NS RS, jer to je snaga institucija Srpske, gdje će se i kreirati politika u naredne četiri godine. Predstavnici na nivou BiH imaju osnovni zadatak da pokažu da su dostojni funkcija koje budu obavljali, da pokažu minimum jedinstva oko nacionalnih interesa i da složno čuvaju Republiku Srpsku, a ona se brani u Sarajevu – rekao je Rodić.

Nosilac liste za NS RS Duško Ivić uvjeren je u dobar izborni rezultat, da će DNS formirati Vladu i odgovorno voditi Republiku Srpsku.

D. S.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!