TRIJUMF RUKOMETAŠICA “KRIVAJE” U PRIJEDORU – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Sport TRIJUMF RUKOMETAŠICA “KRIVAJE” U PRIJEDORU

TRIJUMF RUKOMETAŠICA “KRIVAJE” U PRIJEDORU

0

Rukometašice “Krivaje” u 14. kolu BH Telecom Premijer lige BiH, sinoć su u Prijedoru ekipu “Mire” pobjedile rezultatom 37:31 (22:13).

Prijedorske rukometašice susret su otvorile sa dva vezana pogotka za jedino vodstvo domaće ekipe u ovom susretu. Serijom od tri gola iskusnija gostujuća ekipa “Krivaje” u petom minutu preuzima inicijativu. Boljom igrom u narednim minutama ostvaruju rezultatsku prednost, te se na odmor odlazi sa plus devet golova (13:22).

Početkom drugog dijela odlična igra domaće ekipe koja serijom 8:0 u 39. minutu dolazi na samo gol zaostatka (21:22 ). “Krivaja” ubrzo ponovo dolazi do solidne prednosti od pet golova razlike. U 44. minutu na semaforu rezultat je glasio 23:28.
Do kraja susreta igralo se gol za gol. Ekipu “Krivaje” do pobjede su vodile Mehinagić Amna sa dvanaest i Cerić Nejra sa sedam postignutih pogodaka. U timu “Mire” istakle su se Gligorević Dragica sa 12 i Maksimović Vanja sa sedam postignutih pogodaka.

U 15. kolu “Mira” je gost “Gruda”, koja je lider lige i ima 24 boda više u odnosu na bivše BH šampionke i pobjednice Kupa BiH iz Prijedora.

InfoPrijedor

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version