2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

Trinaest škola učestvovalo na maskenbalu (video)

Najnovije vijesti

Maskenbal “Svijet dječije mašte” okupio je u Ljetnoj bašti više stotina učenika iz trinaest osnovnih škola iz Prijedora, Oštre Luke i iz Centra “Sunce”.

– Dolazim iz Osnovne škole „Branko Ćopić“. Moje drugarice i ja smo se  maskirale u cvjetove. Dopada mi se ovaj ambijent u Ljetnoj bašti, a takođe i maske mojih vršnjaka. Vidi se da su se sve škole potrudile – rekla je Zorana Janjić.

Ovu manifestaciju, već tradicionalno, organizuje Turistička organizacija grada Prijedora u  okviru “Prijedorskog kulturnog ljeta”.

– Cilj nam je druženje i afirmacija djece, da se prepuste mašti i da, u jednom trenutku, budemo i mi i oni dio neke bajke – rekla je direktor Turističke organizacije Amira Ganić. A bajke, likove iz crtica, pčelice i ostale tematske maske dočarali su učenici uz pomoć svojih nastavnika.

Zadovoljan velikim brojem učesnika i odzivom građana koji su uživali u bogatom programu i maštovitim maskama, bio je zamjenik gradonačelnika Prijedora, Aleksandar Miljuš.

Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika Prijedora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– „Kulturno ljeto“ se već zahuktava i drago mi je što je u znaku mladosti. Dječijoj kreativnosti i maštovitosti nema kraja. Grad će, svakako, nastaviti da podržava ovakve manifestacije – rekao je Miljuš.

Teme ovogodišnjeg maskenbala su: flora, fauna, ekologija i turizam. Sve škole su dobile neku od nagrada koje su dodjeljivane u brojnim kategorijama: za scenski nastup, raznovrsnost maski, najsmješnije, najoriginalnije maske, ekološke, edukativne maske i drugo. Djecu je animirao klovn „Fazonko“, a opštem ugođaju doprinijele su i mažoretkinje „Festine“, lutke Udruženja „Žene u umjetnosti“ i golubovi koje su u vazduh pustili članovi istoimenog prijedorskog Udruženja za zaštitu sitnih životinja.

 

 

D. S.