10.8 C
Prijedor
Subota, 2 Marta, 2024

TRKA “SAMOPREVAZILAŽENJA” U BEOGRADU: STEFAN TUBIN DESETI (FOTO)

Najnovije vijesti

Na manifestaciji “Trke samoprevazilaženja na 24 sata”,  održanoj u Beogradu, na Klemegdanu (Donji grad), jedini predstavnik BiH i najmlađi učesnik 22- godišnji Prijedorčanin Stefan Tubin je  osvojio 10. mjesto.

Na zahtjevnoj trci nastupilo je 20 takmičara iz pet zemalja (Srbija, BiH-Republika Srpska, Crna Gora, Slovenija i Bjelorusija). Trku je završilo 14 takmičara, a prvoplasirani je bio predstavnik Srbije Nebojša Stefanović sa pređenih 177  kilometara (23:54:30),  drugi je Leonid Anatska iz Bjelorusije sa 171. pređenim kilometrom.

Tubin se trčanjem počeo baviti u aprilu ove godine kad je istrčao polumaraton u Novom Sadu i ostvario vrijeme 1:45:18. Iza sebe ima još četiri polumaratona i trke na tri i 10 kilometara.

O poslednjoj trci kaže:

Stefan Tubin 

– Ja sam, sa pretrčao 110 kilometara za 23h i 58minuta i zauzeo 10. mjesto. Ovo mi je bio prvi ultramaraton.  Najdraža trka mi je upravo ovaj ultramaraton na 24 sata. Mnogi su me savjetovali da, za početak , trčim 6 ili 12 časova i da ne bih trebao ići na 24 sata  jer su znali koliko je trka teška. U  to sam se i sam uvjerio. Najveći problem mi je bio krenuti ponovo sa trčanjem poslije spavanja ( dva puta po dva sata), kad se tijelo ohladi teško se vraćalo u trku. Tu su bili i “mali” problemi sa nogama i žuljevima…ali ni jednog trenutka nisam pomišljao na odustajanje. Bio sam svjestan da samo jak u glavi možeš daleko stići. Znatiželja da vidim koliko mogu daleko stići me je “natjerala” da krenem sa trčanjem, ističe Tubin.

Kaže da podršku ima od porodice, prijatelja, kolega trkača i poznanika.  Želi da  na slijedeću trku na 24 časa bude bar još jedan učesnik iz Prijedora.

M.Bogun