8.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

„TROFEJ URIJE“ IGRAN NA BENKOVCU (video)

Najnovije vijesti

Protekle nedjelje održan je drugi dio 4. Međunarodnog dječijeg fudbalskog festivala „Trofej Urije – Prijedor 2019“. Na turniru su učestvovale 24 ekipe iz Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske. Pored takmičenja fudbalskih nada, posebnu draž turniru dala je i sama lokacija, jer se igralo na Kozari, tačnije na terenima na Benkovcu.

Organizatori  su poručili da je odluka da se drugi dio fudbalskog festivala održi na Benkovcu donesena kako bi pokušali da vrate sport na ovu lokaciju. Slaviša Kralj, predsjednik FK „Radnik Urije“ uvjeren je da je ovo bio dobar potez i da su uslovi za održavanje turnira na Kozari bili odlični.

 – Mi smo zadovoljni kako je turnir protekao. Već narednog vikenda imamo turnir za dječake 2009. i 2010. godište. Ukupno, na ovogodišnjem fudbalskom festivalu prodefilovaće 64 ekipe. To je impozantna brojka. „Radnik Urije“ na taj način daje svoj doprinos razvoju sporta u gradu Prijedoru – rekao je Kralj. Sam festival on je ocijenio kao velik uspjeh, sa obzirom na broj ekipa i broj država iz kojih su dolazili mladi fudbaleri i izrazio je nadu da će dogodine sve biti za jednu stepenicu još bolje.

Sve pohvale za organizaciju FK “Radnik Urije” uputili su treneri gostujućih ekipa. Utakmice na turniru gledao je i zamjenik gradonačelnika Prijedora, Aleksandar Miljuš koji je poručio da će grad nastaviti podržavati razvoj sporta.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!