TROFEJI „OLIMPIJI“ I „ŽELJEZNIČAR SPORT TIMU“

Prvi dio 4. Međunarodnog dječijeg fudbalskog festivala „Trofej Urije – Prijedor 2019“ završen je u subotu. Finalne utakmice odigrane su u Krupi na Vrbasu.

U konkurenciji pionira prvi je bio „Željezničar Sport Tim“ iz Banja Luke, koji je sa 2:0 u finalu savladao ekipu „Kozara Stars“ iz Gradiške. Treća u konkureniciji pionira bila je ekipa „Krupe“. Najbolji igrač bio je Aleksa Popović, a najbolji golman Nemanja Mitrović, obojica iz „Željezničar Sport Tima“. Najbolji stijelac bio je Aljoša Blagojević iz „Kozara Stars-a“.

Šampionski trofej kod predpionira podigla je ljubljanska „Olimpija“, koja je sa 2:0 pobijedila zagrebačku „Lokomotivu“. Treću poziciju zauzeo je „Željezničar Sport Tim“. Za najboljeg  igrača u konkurenciji predpionira proglašen je Žiga Pečjak, za najboljeg golmana Luka Jelić, dok je najefikasniji strijelac Matej Tadić, sva trojica igrači „Olimpije“.Slaviša Kralj, predsjednik FK „Radnik Urije“, kluba organizatora turnira, zadovoljan je kako je sve proteklo. – Najbitnije je da smo mi u ova tri dana iz Prijedora poslali jednu lijepu sliku. Učesnici su zadovoljni organizacijom turnira i kvalitetom fudbala. Ovo je velika stvar za svu ovu djecu, ali za naš grad, jer je ovo jedan vid promocije grada – poručio je Kralj, koji se zahvalio svima koji su podržali „Trofej Urije“.

Ovogodišnji festival nastavlja se u narednom mjesecu, kada će od 28. do 29. septembra biti održan turnir za pjetliće i cicbane, koji bi trebao da se igra na terenima na Benkovcu.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!