9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Tubin: Bez turbulencija u unutarstranačke izbore (video)

Najnovije vijesti

Vanredna skupština Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Prijedor, održana 13. januara ove godine, nije validna, sve odluke i zaključci doneseni na njoj nisu važeči, odlučio je Glavni odbor ove stranke. Predsjednik prijedorskog Gradskog odbora SDS Milan Tubin, na konferenciji za medije, rekao je da je ovim potvrđeno da je ova skupština održana mimo svih propisa. Ipak, sad je vrijeme, kaže Tubin, da se podjele  i nesuglasice prevaziđu, i da se krene u provođenje unutarstranačkih izbora. S tim u vidu je u narednom periodu planirano sazivanje sastanka Gradskog odbora Stranke.

– Radi interesa Srpske demokratske stranke, mi ćemo pozvati sve članove,  sve „struje“ kako se to voli reći, i ima tu određene istine, jer nemamo mi nekih novih ljudi. Svi smo SDS, samo smo u nekom momentu različito mislili – rekao je Tubin.

Word

On je dodao da bi bilo dobro kad bi uspjeli da usaglase jedno ime koje bi bilo kandidat za predsjednika Gradskog odbora. Tubin je naglasio da su već obavljeni razgovori sa predstavnicima nekih „drugih struja“ i da smatra da je došao kraj turbulencijama u prijedorskom SDS-u. Izborni procesi u gradskim i opštinskim odborima trebalo bi da budu završeni krajem aprila ili najkasnije do sredine maja. Tubin se osvrnuo na inicijativu za smjenu Seada Jakupović, koju je potpisao samo jedan od pet SDS-ovih odbornika. – Radenko Stijepić je glasao onako kako je Izvršni odbor SDS-a rekao. U tom momentu neki mene nisu priznavali za predsjednika Gradskog odbora i djelovali su onako kako su oni smatrali da je u najboljem interesu Stranke. Poštujem i njihov stav. Tada nisu mogli drugačije da urade i bili su neutralni – rekao je Tubin, koji je uvjeren da će, kroz nekoliko dana, svi odbornici SDS-a pronaći zajednički jezik te da će novu skupštinsku većinu činiti 24 odbornika.

 

Z.J.