TURISTIČKA PONUDA POTKOZARJA NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti TURISTIČKA PONUDA POTKOZARJA NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

TURISTIČKA PONUDA POTKOZARJA NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

0

Turistička organizacija grada Prijedora bogatu turističku ponudu Potkozarja predstavila je ovih dana  na Sajmu turizma u Beogradu. Bili su jedan od oko 1.100 izlagača iz 56 zemalja svijeta. Amira Ganić, direktorica TO Prijedor  pojašnjava da se radi o najvećem  sajmu turizma u Jugoistočnoj Evropi.

Ove godine  su uz bogat  promo materijal i brošure “Turistički vodič Prijedora”, “Turistički vodič Nacioalnog parka “Kozara””, “Aktivan odmor i rekreacija”, “ Kulturno  naslijeđe grada Prijedora”, “Smještaj i ugostiteljski potencijali grada Prijedora “,” Potkozarsku trpezu”… ponudili su i aranžmane turističkih agencija, “Autotransporta” i “Marcello travela”.

– Praktično pokušavamo uvezati turističku ponudu  gradova Potkozarja, počev od prijedorskog kulturnog ljeta do Una regate i lađarenja, ali i etno aranžmane  i pojedince  koji se bave proizvodnjom vina, voćnih rakija… Šansu su dobile i turističke agencije u smislu receptivog turizma, odnosno dovođenja stranih turista u Prijedor i na Kozaru – navela je Ganić koja je na sajmu upoznala i organizatora  biciklističkog turističkog maratona. U planu ima da ove godine upravo tim maratonom u zanimljivoj turističkoj ponudi  uz Srbiju i Crnu Goru  uključi i BIH.

Inače među  stranim turistima koji posjećuju Prijedor  najviše je Talijana, Austrijanaca, Nijemaca, a prednjače Slovenci, mahom penzioneri i očito jugonostalgičari, jer im je obavezna destinacija Nacionalni park “Kozara” gdje dolaze uglavnom na jednodnevne izlete koje povremeno prate i neobični zahtijevi. Tako je nedavno na adresu Turističke organizacije grada Prijedora  stigao zahtijev da se za grupu starijih Slovenaca uz posjetu Kozari organizuje i šoping na domaćoj robnoj pijaci u Prijedoru. U Turističkoj organizaciji  kažu da su tu da Slovencima izađu u susret  i prirede detaljan isplaniran izlet u želji da će on biti preporuka i za druge koji bi željeli nešto iz široke turističe ponude Potkozarja.

K.V.

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version