Turistička organizacija Grada Prijedora u aprilu je bila dio  kampanje Turističke organizacije RS pod nazivom „Sačuvajmo turizam zajedno“. Amira Ganić, direktorica Turističke organizacije grada Prijedora, kaže da su pokušali animirati sugrađane da slanjem fotografija s  destinacija širom Srpske , koje su ranije posjetili,  podsjete na ono što imamo u turističkoj ponudi. Nezaobilazni su  Nacionalni park „Kozara“, rijeka Sana,pa i  gradska izletišta.

– Turistička organizacija RS na onlajn sastanku donijela je takvu odluku da jednostavno na taj način promovišemo zapravo ono što svi imamo . Smatramo da ova godina neće biti povoljna za turizam , ali bar na domaćem nivou možemo da pokušamo da animiramo one koji žive na području Republike Srpske da  posjete destinacije  koje imamo. – kaže Ganić. U Prijedoru nažalost bez sadržaja, na koje smo navikli tokom ljeta, mada se  Ganić nada  da bi nešto od tog ipak moglo biti održano, poput  „Zlatnih ruku Potkozarja“ i sjajnog “ŠA fest-a”. O broju  turističkih sadržaja, kojih je ljeti bilo i po pedesetak u tri mjeseca, ipak će odlučivati nadležni,  iz Štabova i epidemilozi.

–Pa, evo mi se nekako nadamo da  ćemo uspjeti organizovati prvo „Zlatne ruke Potkozarja“. Pokušaćemo  da ispoštujemo sve preporučene mjere, naravno i distancu. Štandovi su u pitanju pa ćemo napraviti  taj neki razmak i vidjećemo kako ćemo to organizovati. Sigurno je da neće biti nikakvih takmičenja.Nakon tog planiran je “ŠA fest”. Iskreno se nadam, pošto će to biti u osmom mjesecu, da će se bar dio onog što smo zamislili sa Udruženjem ŠA i realizovati. No, sve pa i održavanje tih sadržaja zavisiće od preporuke Republičkog i gradskog Štaba i procjene epidemiološke situacije- rekla je Ganić.  U Turističkoj organizaciji ovih dana  pripremaju i 24 stikera koji su poklon gradu za njegov dan, 16 maj. Na stikerima su sadržaji koji je svaki na svoj način jedno od obilježja našeg grada.

M.Z.   

PrethodniU PRIJEDORU JEDNA NOVOZARAŽENA OSOBA
SlijedećiInspektor uhapšen zbog sumnje na primanje mita, pronađen novac