-1.2 C
Prijedor
Subota, 9 Decembra, 2023

TURNIR U STONOM TENISU POVODOM MEĐUNARODNOG DANA TOLERANCIJE

Najnovije vijesti

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, u nedjelju, 13. novembra, u Prijedoru će biti održan stonoteniski turnir, koji organizuje Koalicija “Prva tolerancija”. Cilj je da učesnici ovog turnira budu svi građani, bez razlika, kako bi se i na taj način pokazalo da je Prijedor grad tolerancije, kažu organizatori.

“Koalicija ovaj dan obilježava devet godina unazad, otkako postojimo. Naše akcije su bile jako popraćene i važne. Imali smo kafu sa građanima, zid tolerancije, razgovore s gradonačelnicima. Želimo da naš grad bude tolerantan, da obuhvatimo sve ljude ovog grada”, rekla je Azra Pašalić, koordinator Koalicije “Prva tolerancija”.

Podršku organizovanju turnira pruža STK „Prijedor“. “Turnir je prijateljskog karaktera. Biće gosti iz Tešnja, Bužima, Ključa, Cazina, Banja Luke, Novog Grada. Turnir će biti održan u šest kategorija i to početnici, mlađi kadeti, kadeti, žene, veterani i rekreativci, te osobe sa posebnim potrebama”,  pojasnio je trener u STK „Prijedor“ Goran Unčanin.

Pored turnira u stonom tenisu, u Sportskoj dvorani “Mladost” biće održana i prodajna izložba, na kojoj će rukotvorine izložiti članovi Regionalnog udruženja distrofičara Prijedor i Udruženja „Neven“. Turnir će biti održan pod motom “Različiti, a zajedno jednako važni”, sa početkom u 10.00 časova.

Z. J.