U okviru Prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice, “Jedinstvo Atlas Relax” iz Tuzle rezultatom 31:22, poluvrijeme 19:10, savladale su podmlađeni tim “Mire” u Prijedoru.

Gošće su nakon 15 minuta imale rezultat 10:3. U posljednja četiri minuta prvog poluvremena Prijedorčanke su se razigrale i postigle četiri gola. Nakon odmora Prijedorčanke su imale seriju od četiri gola i smanjile rezultat na 14:19. U dobroj rukometnoj predstavi gošće su dodale gas i mirno meč privele kraju. Kod ekipe „Mire” Jelena Mutić je bila najefikasnija sa sedam, a pratila je Božana Ćutković sa šest golova, te Duška Tintor i Dragana Mutić sa po tri gola. Solidno je branila Marija Gligorević.

Za Tuzlanke su igrale tri “Mirine“ rukometašice: Marijana Sorak, Adrijana Damjanović i Šejla Kararić koja nije pokazala mnogo sportskog naučenog u “Miri”. Uz to, Tuzlanke su imale podršku sa tribina od bivših igračica “Mire” koje više ne igraju u klubu u kom su stekle afirmaciju pa i odlazak u Holandiju na utakmicu Čelendž Kupa.

M.Bogun

Prethodni“RUDAR PRIJEDOR” – “SLOGA” 1:1
SlijedećiU SUSRET SVJETSKOM DANU TURIZMA