U 2018. godini povećan broj zahtjeva za liječenje posredstvom FZO

Prijedorskoj Filijali Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, tokom 2018. godine podnesen je 691 zahtjev osiguranika za liječenje van granica Srpske. Odobreno je 675 takvih zahtjeva. Direktor Filijale Prijedor, Dalibor Pavlović, kaže da je prošle godine podneseno 1.039 zahtjeva za banjsko liječenje.

– Od toga je 598 pozitivnih i 441 je negativno riješen. Bilo je 148 zahtjeva za liječenje u Republici Srpskoj i svi su riješeni pozitivno – rekao je Pavlović. Dodaje i da je u protekloj godini na adresu prijedorske Filijale stiglo 1.160 zahtjeva za refundaciju troškova po raznim osnovama.

-Od toga smo 950 pozitivno riješili i 210 je bilo negativnih zahtjeva. Takođe, bila su 64 zahtjeva za refundaciju vantjelesne oplodnje i svi su riješeni pozitivno. Bila su 764 zahtjeva za refundaciju bolovanja, koja su nam dostavila preduzeća i samo 11 je bilo negativnih – izjavio je Pavlović.

On tvrdi da je zadovoljan poslovanjem Fonda zdravstvenog osiguranja u Republici Srpskoj, a samim tim i Filijale u Prijedoru. Kako kaže, povećana je naplativost, a smanjeni su gubici.

B.D.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!