Tokom pojačane kontrole saobraćaja, s posebnim akcentom na prekršaje vozača prema pješacima i prekršaje koji se ogledaju u nepropisnom kretanju pješaka, u kontinuiranim planskim aktivnostima na realizaciji republičke akcije  „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ ,PU Prijedor  je od 12 do 15 septembra sankcionisala 232 vozača i 40 pješaka.

-Većina od ukupnog broja prekršaja za koje su sankcionisani vozači odnosila se na nepropuštanje pješaka na obilježenom pješačkom prelazu, dok je najveći broj pješaka sankcionisan zbog prelaska kolovoza mimo obilježenog pješačkog prelaza. – navela je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor, i dodala da je prilikom ove kontrole uočeno i sankcionisano i 198 drugih prekršaja.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da se prilikom kretanja vozilom pridržavaju zakonom propisanih obaveza prema pješacima, posebno prema djeci. Istovremeno su skrenuli  pažnju pješacima da se strogo pridržavaju zakonskih pravila o kretanju na putu jer samo na taj način mogu bezbjedno da učestvuju u saobraćaju.

KV

foto: Arhiva

PrethodniVOZAČ ROVERA SLETIO U KANAL PORED PUTA
SlijedećiLJEPŠA STRANA POLICIJE (FOTO)