3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

U akciji „ Zora 2“ uhapšeno pet dilera

Najnovije vijesti

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor juče su na području grada Prijedora realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Zora 2“ koja je usmjerena na suzbijanje nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, a koja predstavlja nastavak aktivnosti akcije „Zora“ koja je realizovana  priej dvije godine.Tokom akcije zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga “  slobode su kako nezvanično saznajemo lišeni Milan S. (1977), Mladen B. (1984), Zoran M. (1979), Siniša M. (1978) i Slaviša M. (1984) svi iz Prijedora.U okviru akcije izvršeni su pretresi na više lokacija, kom prilikom je kod osumnjičenih lica pronađena i privremeno oduzeta određena količina opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain i marihuanu, vatreno oružje i određena količina municije.

Osumnjičena lica su uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“  danas predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor , na dalje postupanje.

U toku realizacije operativnih akcija kodnog naziva „Zora“ i „Zora 2“ pronađena je i privremeno oduzeta improvizovana laboratorija za proizvodnju indijske konoplje, određena količina opojne droge marihuana, spid, kokain i heroin, više komada vojnog naoružanja i pripadajuće municije, više mobilnih telefona, određena količina novca kao i krivotvorena novčanica u apoenu od 500 eura.

K.V.