22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

U avgustu drugi po redu “ŠA Fest”

Najnovije vijesti

`Partibrejkers`, `Let tri`, `TBF`, `Zoster`, Vojko V, `Iri FM`, `Mort`, `Štutgart onlajn`, Mikri Maus i Bvana, te Sajana, neka su od imena koja će nastupiti na drugom po redu “ŠA Festu” u Prijedoru. Kako kaže portparol festivala, Nataša Kuridža, ovaj “lineup”, koji čine velika imena regionalne rok i hip-hop scene, garantuje dobru zabavu u Ljetnoj bašti, 9. i 10. avgusta.

– Prilikom osmišljavanja ovog “lineup-a”, bili smo zaista pažljivi. Nadamo se da ćemo zadovoljiti muzičke ukuse naše publike, jer u pitanju su zaista vodeća muzička imena domaće rok i hip-hop scene. Svi su oni rado pristali da dođu na “ŠA Fest” da podrže “ŠA priču” – rekla je Kuridža.

Ove godine festival će biti obogaćen “ŠA ulicom”. Kako kažu organizatori,  u pitanju je posebno osmišljeni muzički i pozorišni stejdž i art-kutak koji će ugostiti mnoga poznata muzička, glumačka i umjetnička imena. Što se tiče prvog “ŠA Festa”, Kuridža kaže da je prevazišao sva očekivanja i da je to dodatni motiv da ove godine cijela priča bude još kvalitetnija. – Sva naša očekivanja bila su nadmašena. Ljudi su to zaista lijepo prihvatili i podržali. Prijedorčani su pokazali da imaju sluha za dobru muziku i dobru žurku – navela Kuridža.

Podsjetimo, “ŠA fest” je festival posvećen Daliboru Popoviću Mikši, frontmenu grupe “Tattoo” i akademskom slikaru. Početkom ove godine osnovana je i “ŠA Fest organizacija”, tako da će ovogodišnji festival, pored sjećanja na Mikšu, za cilj imati promociju kulture, ali i podršku Fondu koji pomaže mlade i neafirmisane umjetnike.

Z.J.