U BOLNICI POVEĆAN BROJ SPECIJALISTIČKIH PREGLEDA (video)

U Bolnici “Dr Mladen Stojanović” kažu da se, usljed smanjenog broja zaraženih i novooboljelih od virusa korona, povećava broj specijalističkih pregleda.

– Ono što je, inače, predviđeno jeste da ljekar porodične medicine zakazuje preglede za svog pacijenta. To je naročito važno u ovoj situaciji. Mi očekujemo da to radi porodična medicina i da, uz to, izdaje i neophodnu dokumentaciju, odnosno uputnicu i anketni list – istakao je Mirko Sovilj, vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove.

Pacijenti mogu i sami zakazati pregled u periodu od 8.30 do 9.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova. Takođe, pacijenti ispunjavaju anketni list u vezi sa virusom korona, koji vrijedi 72 časa, dok je vrijednost uputnice za specijalistički pregled mjesec dana.

Bez obzira što se epidemiološka situacija poboljšava, domovi zdravlja u Republici Srpskoj i dalje rade sa 50 odsto kapaciteta. Pacijenti su obavezni da se zakazuju putem telefona i da nose zaštitne maske. Obavezno je i sprovođenje trijaže pacijenata na COVID-19.

–  Takođe, naši radnici moraju biti zaštićeni i moraju se prema svakom pacijentu odnositi kao prema potencijalno zaraženoj osobi. I dalje ostaju u funkciji COVID ambulante, gdje primamo pacijente koji su u kućnoj izolaciji, kao i ambulante za respiratorne infekcije, gdje se primaju pacijenti sa povišenom tjelesnom temperaturom i respiratornim tegobama – rekla je Milica Marjanović, vršilac dužnosti prijedorskog Doma zdravlja.

 

B. D.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!