2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

U BUSNOVIMA ZAVRŠENO OVOSEZONSKO “VEČE KULTURNOG STVARALAŠTVA”(video)

Najnovije vijesti

U prepunom društvenom domu u Busnovima večeras je održano posljednje ovosezonsko “Veče kulturnog stvaralaštva”. U programu su učestvovali učenici OŠ “Petar Petrović Njegoš”, Busnovi , folklorni ansambli i orkestar KUD-a “Dušan Pantelić” Busnovi, muzičari , vokalni solisti, narodni umjetnici, izvorne i krajiške grupe.

– Do prije mjesec dana radili smo kao folklorna sekcija KUD-a “Omarska”, ali sada smo Kulturno-umjetničko društvo “Dušan Pantelić” koje trenutno okuplja pedesetak članova. Imamo dvije folklorne grupe i pjevačku sekciju. Za ovu priliku izveli smo dvije igre: „Šumadiju“ i „Leskovac“ te duetsku pjesmu – rekla je Danijela Kantar, predsjednica novoosnovanog KUD-a „Dušan Pantelić“.

Milutin Stijepić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Busnovi – Tomašica, izrazio je zadovoljstvo zbog odlične posjećenosti „Večeri kulturnog stvaralaštva“, što je, kako je rekao, potvrda da se u ovaj kraj vraća kulturni život. Završnoj manifestaciji prisustvovao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, kome su predstavnici KUD-a „Dušan Pantelić“ i Savjeta ove mjesne zajednice uručili zahvalnice za podršku u dosadašnjem radu.

– “Veče kulturnog stvaralaštva” održava se u zimskom periodu u obnovljenim društvenim domovima na području naše lokalne zajednice. Ova manifestacija značajna je i zato što prezentuje rad omladine i drugih  kulturnih pregalaca iz ruralnih sredina. Posjeta je odlična i mi ćemo i dalje podržavati “Veče kulturnog stvaralaštva”, a vjerovatno i proširivati u narednom periodu. Sve je više obnovljenih društvenih domova i kulturno-umjetničkih društava koja vrijedno rade tokom cijele godine, a ovakve manifestacije su prilika za prezentaciju njihovih aktivnosti – rekao je Đaković.

Zadovoljan ovosezonskom manifestacijom je i organizator Saša Goronja.

– Prije Busnova, u ovoj trećoj sezoni bili smo u Saničanima, Donjem Petrovom Gaju, Rasavcima, Pejićima i Omarskoj. Raduje me što su svaki put društveni domovi bili prepuni naroda. Manifestacija je u potpunosti ispunila svoj cilj, a to je podsticanje rada i promovisanje kulturnih stvaralaca svih generacija, a posebno mladih – izjavio je Goronja. Pokrovitelj Manifestacije je Grad Prijedor, medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“, a prijatelji Manifestacije „Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa MIRA , članica KRAŠ grupe.

D. S.