2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

U ČETVRTAK DESETA KONFERENCIJA BEBA

Najnovije vijesti

Tradicionalna vidovdanska manifestacija “Konferencija beba”, koju Grad Prijedor organizuje deseti put, biće održana u četvrtak, 28. juna, na Мalom gradskom trgu, najavljeno je iz Kabineta gradonačelnika. Ova manifestacija tradicionalno se organizuje na Vidovdan, sa ciljem upoznavanja javnosti o nepovoljnoj demografskoj slici u Republici Srpskoj i problemu nedovoljnog rađanja koji je vidljiv i u Prijedoru.
Osim prigodnog programa, gradonačelnik Milenko Đaković će i ove godine poklonima darivati najmlađu i najstariju bebu na Konferenciji, te bebu sa najviše braće i sestara koji će, u narednih godinu dana, činiti predsjedništvo beba.
Gradonačelnik će nagraditi i bebe rođene 27. maja, na dan slave grada, budući da ove godine nije bilo rođenih beba na 16. maj – Dan grada Prijedora. Registracija beba učesnica Konferencije trajaće od 8.30 do 9.15 časova, kada će roditelji moći da prijave bebe rođene od 29. juna prošle godine do dana Konferencije, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.
Gradska uprava, uz pomoć prijatelja ove manifestacije i donatora,  priprema mnogobrojne poklone za učesnike i ujedno poziva sve one koji se do sada nisu uključili u ovu plemenitu akciju da to učine, odnosno pripreme poklone za bebe i da na ovaj način doprinesu promovisanju rađanja i odgovornog roditeljstva u svojoj lokalnoj zajednici.
Po tradiciji, dan nakon Konferencije, gradonačelnik Prijedora posjetiće sve bebe u porodilištu koje budu rođene na Vidovdan i darivati ih prigodnim poklonima.

 

SRNA